Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g plain yoghurt
- 800 g whole milk (see tip)
- 40 g sugar (see tip)
- 250 g water
-
30
g lemon juice (1 lemon, see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Plain Yogurt in Varoma
12h
Pot-set plain yoghurt
12h
Walnut Brittle
1h 30min
Browned Onions (200 g)
25 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25 min
Blueberry Yoghurt
13u.
Plain Yoghurt
14 Std.
Plain yoghurt in Varoma
12h
Liquid Yoghurt in Mixing Bowl
12h
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18 Std. 30 Min
Vanilla Yoghurt
13u.
Cashew Butter
50 min