
Wersje kompatybilne
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Chilli Sauce
- 2 Tbsp chilli sauce
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 30 g sugar
- 100 g water
-
½
tsp cornflour
lub ½ tsp potato starch
Steamed Sticky Rice with Pork
-
450
g white glutinous rice short-grain
lub 450 g white short grain rice (e.g. sushi rice) - water plus extra for soaking
- 50 g soy sauce
- 30 g sugar
- 1 pinch ground white pepper
- 200 g pork meat, lean, sinew free cut in small strips (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)
- 30 g vegetable oil
-
12 - 15
dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), soaked to soften, cut in strips
lub 20 g dried mushrooms soaked to soften, cut in strips - 50 g dried shrimp (opcjonalnie)
- 600 g water
- 5 sprigs fresh coriander roughly chopped, to garnish
- 10 g roasted peanuts, unsalted roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 cup
- Kalorie
- 278 kcal / 1163 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 0 g