Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 240 g flat rice noodles, rinsed to soften
- 180 g fresh beansprouts, tails removed
- 1200 g beef broth
- 80 g onions, cut in rings
- 360 g beef, thinly sliced (5 mm) (see tip)
- 20 g fresh coriander leaves
- 2 Tbsp spring onions, finely chopped (5 mm)
- 3 - 4 lemons, freshly squeezed juice only, to taste
- 2 - 3 fresh red chillies, deseeded, diced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25h 10min
Wakame Salad with Mushroom and Sesame
45 min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1h 15 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Pad Thai Noodles with Prawns
30min
Prawn And Chicken Laksa
40 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15 min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min