Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- farina q.b.
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 70 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di mandorle
Farcitura
- 200 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- 50 g di acqua
- 60 g di zucchero
- 90 g di sciroppo di glucosio
- 50 g di latte condensato
- 1 foglio di gelatina (circa 6 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
- 90 g di cioccolato bianco a pezzi
- 30 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta foresta nera
3h
Red velvet cake
1h 15min
Fantasia di nocciole
1h 35min
Torta Donizetti
1u.
Yogurt mousse cake all'arancia
17 Std. 20 Min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Torta cappuccino
2u.
Torta a scacchi
7h
Torta Bicerin
30min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Cheesecake marmorizzata
8 godz. 30 min