Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g azeite
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 500 g brócolos cortados em pedaços
- 1 c. sopa de amêndoa laminada, mais q.b. p/ servir
- 800 g água
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de legumes - 200 g leite magro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 224 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 38.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e queijo camembert
45min
Creme de brócolos, couve-flor e curgete e tomate recheado com arroz de alho-francês e tomate
45min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de curgete
40min
Creme de couve-flor
45min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de espinafres
40min
Creme de brócolos e espinafres com ovo escalfado
1h
Creme de curgete e abóbora
50min
Creme de agrião e curgete
35 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min