Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre
-
2
c. à soupe de semoule de blé dur
lub 2 c. à soupe de flocons d'avoine -
250
g de graines d'épeautre
lub 250 g de grains de blé - 1250 g d'eau
-
10
g de mélasse (opcjonalnie)
lub 10 g de miel (opcjonalnie) -
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche, émiettée - 50 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 10 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de sel
-
100
g de graines de tournesol
lub 60 - 80 g de graines variées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain aux graines
5 Std.
Pain aux algues
2 Std. 45 Min
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain viking au sésame
3u. 10min
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain complet
5 Std.
Pain aux céréales
3h 30min
Pain au levain
8 godz.