Korma d'agneau

Korma d'agneau

4.1 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • de gingembre frais
    40 g
  • d'abricots secs dénoyautés
    60 g
  • de noix de coco râpée
    20 g
  • de poudre d'amande
    20 g
  • clous de girofle
    3
  • de cardamome en poudre
    5 g
  • de curcuma en poudre
    5 g
  • bâton de cannelle
    ½
  • de graines de pavot
    15 g
  • de graines de cumin
    5 g
  • de graines de coriandre
    5 g
  • de piment en poudre
    5 g
  • de pistils de safran
    1 pincée
  • d'oignons coupés en morceaux d'1 cm
    150 g
  • de yaourt à la grecque
    250 g
  • de jus de citron
    10 g
  • du sel
  • d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux d'1,5 cm environ
    800 g
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • d'eau
    450 g
  • de coriandre fraîche ciselés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 680 kcal / 2827 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...