Korma d'agneau

Korma d'agneau

4.0 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • 40 g gingembres frais
  • 60 g d'abricots secs dénoyautés
  • 20 g de noix de coco râpée
  • 20 g poudre d'amande
  • 3 clous de girofle
  • 5 g de cardamome en poudre
  • 5 g de curcuma en poudre
  • ½ bâton de cannelle
  • 15 g de graines de pavot
  • 5 g de graines de cumin
  • 5 g de graines de coriandre
  • 5 g d'épices à chili
  • 1 pincée de pistils de safran
  • 150 g d'oignons coupés en morceaux d'1 cm
  • 250 g de yaourt à la grecque
  • 10 g de jus de citron
  • du sel
  • 800 g d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux d'1,5 cm environ
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 450 g d'eau
  • 2 brins de coriandre fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45 g
Kalorie 2827 kJ / 680 kcal
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...