Torta a strati mascarpone e lamponi

Torta a strati mascarpone e lamponi

4.8 95 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
12 fette

Składniki

Torta
  • burro q.b.
  • 150 g di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 120 g di mandorle pelate
  • 1 cm di radice fresca di zenzero pelata
  • 4 uova (da 60 g)
  • 80 g di latte
  • 210 g di zucchero
  • 100 g di olio di semi di girasole
  • 240 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaio di semi di papavero (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema mascarpone
  • 120 g di zucchero
  • 500 g di panna (35% di grassi) fredda
  • 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 250 g di lamponi freschi
  • cioccolato fondente in granella, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 9.8 g
Kalorie 2757 kJ / 659 kcal
Tłuszcz 46.4 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 50.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...