Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro fuso freddo
- 4 uova (da 60 g), i tuorli e gli albumi separati
- 150 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua fredda
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 115 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero caldo
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipollata
1sa
Torta brulée
11j
Tiramisù
5h 40min
Frittelle all’uvetta
30 Min
Crema mascarpone al caprino
20 dk
Torta soffice al cocco
45 dk
Meringhette fantasma
12h 30min
Torta magica al cacao e arancia
4sa
Cheesecake mirtilli, fragole e vaniglia
5 Std. 20 Min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2h 15min
Crema mascarpone al limone senza uova
10 Min
Salame di cioccolato al mascarpone
3 Std. 15 Min