Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro fuso freddo
- 4 uova (da 60 g), i tuorli e gli albumi separati
- 150 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua fredda
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 115 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero caldo
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dulce de leche
3h
Biscotti al burro, pistacchi, torrone e marzapane
4u.
Zabaione allo spumante
15min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40min
Pane australiano con burro dolce
45min
Galette des rois al burro
1h 30min
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2 Std.
Torta di mais
1h
Maxi cannoncino ripieno
6u. 30min
Torta brulée
11 godz.
Torta sabbiosa
50min