Torta multistrato al pan di zenzero

Torta multistrato al pan di zenzero

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 28 godz. 50 min
12 fette

Składniki

Budino alla vaniglia
  • 500 g di latte
  • 50 g zucchero
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 2 uova
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 1 pizzico di sale
Sfoglie di pan di zenzero
  • 100 g di miele liquido
  • 60 g di burro a pezzi
  • 200 g di zucchero grezzo di canna
  • 2 uova
  • 500 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di mix di spezie per pan di zenzero (vedere consigli)
Bagna al ribes
  • 200 g di confettura di ribes
  • 60 - 70 g di acqua
Crema al burro
  • 200 g di burro morbido a pezzi
  • 80 g zucchero
  • 1 cucchiaio di Rum
Terminare la preparazione
  • riccioli di cioccolato a piacere

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 8 g
Kalorie 2340 kJ / 559 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...