Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino alla vaniglia
- 500 g di latte
- 50 g di zucchero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 2 uova
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Sfoglie di pan di zenzero
- 100 g di miele liquido
- 60 g di burro a pezzi
- 200 g di zucchero grezzo di canna
- 2 uova
- 500 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 1 - 1 ½ cucchiaino di mix di spezie per pan di zenzero (vedere consigli)
Bagna al ribes
- 200 g di confettura di ribes
- 60 - 70 g di acqua
Crema al burro
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaio di Rum
Terminare la preparazione
- riccioli di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2340 kJ / 559 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata mascarpone e gianduia
4 godz. 20 min
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Éclair fragole e cioccolato bianco
12hod.
Semifreddo al tè verde
5 godz.
Torta al burro di arachidi e biscotti
1h 25min
Torta Saint Honoré
5h 50min
Éclair con caramello al burro salato
19h
Crostata alla banana
4h 30 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 godz.
Riso pilaf boliviano
55min
Crema tartufo
12j 20 menit