Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache al cioccolato bianco
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 2 fogli di gelatina (da 4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Copertura rossa
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 70 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- 2 punte di coltello di colorante alimentare rosso
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1749 kJ / 420 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12sa 20 dk
Red velvet cake
1h 15min
Cheesecake mirtilli, fragole e vaniglia
5 Std. 20 Min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6h 40min
Charlotte al pandoro e spumante
4 Std. 50 Min
Éclair all'arancia
7h
Danish layer cake
4 Std.
Torta di limone destrutturata
40min
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Mini pavlove
2 Std. 30 Min
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
6sa 30 dk
Paris Brest
3 Std. 30 Min