![Pizza estilo Chicago Pizza estilo Chicago](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1254E040-4E20-4DA4-9021-22B6685477CD/Derivates/0cb0afff-de18-44f5-97e5-e1964ac7aace.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de queso parmesano en trozos
- 100 g mozzarella rallada
Masa
- 160 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 40 g de aceite de oliva
Relleno
- 2 cucharadas de aceite de oliva
- 750 g de salchichas blancas frescas (peladas y en trozos)
- 100 g de cebolla en trozos
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 - 3 pellizcos de orégano seco
- 150 g de mozzarella rallada
-
8
lonchas de pepperoni
lub 8 lonchas de chorizo de Pamplona
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1546.1 mg
Alternatywne przepisy
Pizza con borde relleno de queso
1 godz.
Macarrones al estilo americano (Mac 'n' Cheese)
30 min
Calzone de salchichas rojas frescas y tomates secos
1h 40min
Macaroni and cheese con beicon y crujiente de maíz
40 min
Taquitos fritos
1h 40min
Patatas "de luxe"
30 min
Chili chorizo dog - EEUU
2 Std. 50 Min
Panzerotti a la romana
1 godz.
Pizza rústica napolitana (parigina)
3h 45min
Gofres de pizza
1 godz.
Sándwich de ensalada César
20 min
Pizzetas de carne con espárragos y huevo
1 godz. 30 min