Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 220 g de agua
- 15 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar un bol)
- 5 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 220 g de mozzarella fresca escurrida
- 100 g de chorizo cortado en rodajas
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de pimientos verdes en trozos de 2 cm
- 250 g de pimientos rojos en trozos de 2 cm
- 100 g de tomates cherry en mitades
- 10 hojas de albahaca fresca en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1407.4 kJ / 336.7 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza genovesa de cebolla
1h
Calzone de salchichas rojas frescas y tomates secos
1h 40min
Pizza cuatro estaciones
1h 30min
Pizza diavola
2h 15min
Pizza armenia (lehmeyun)
1h 30min
Calzone vegetariano
1h 50 min
Patatas "de luxe"
30min
Calzone margarita con huevo
2 Std. 50 Min
Panzerotti a la romana
1h
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1h 45min
Pizza de jamón y champiñones
1h 45min