Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 220 g de agua
- 15 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar un bol)
- 5 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 220 g de mozzarella fresca escurrida
- 100 g de chorizo cortado en rodajas
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de pimientos verdes en trozos de 2 cm
- 250 g de pimientos rojos en trozos de 2 cm
- 100 g de tomates cherry en mitades
- 10 hojas de albahaca fresca en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1407.4 kJ / 336.7 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocaditos de pizza y pepperoni
1h 15min
Calzone vegetariano
1 godz. 50 min
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min
Pizza estilo Chicago
1h 5 min
Bagels caprese
2h
Panzerotti a la romana
1h
Calzone margarita con huevo
2 godz. 50 min
Calzone de salchichas rojas frescas y tomates secos
1h 40min
Rollo de lasaña
1h 15min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1h
Mini pizzas
1 godz. 30 min
Pizza wraps
1h