Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di gherigli di noci
- 300 g di farina di castagne, setacciata
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua fredda
- 50 g di uvetta passa, ammollata e strizzata
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Paté di fegatini
30 Min
Pappa al pomodoro
35 Min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Schiacciata fiorentina
50 min.
Ricciarelli
7h
Panforte
1h
Crostini con crema di milza
1h
Sformato di cardi
1h
Torta di riso carrarina
3h 10min
Crostini con fegatini di pollo
40 Min