Baklavas libanais

Baklavas libanais

4.5 82 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 pièces

Składniki

  • 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
  • 60 g de beurre doux
  • 50 g d'huile de colza
  • 200 g d'amandes effilées
  • 125 g d'amandes en poudre
  • 100 g de sucre en poudre
  • 5 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 340 g de miel d'acacia
  • 2 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 20 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2.3 g
Kalorie 801 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...