![Baklavas libanais Baklavas libanais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B49A6B79-60C5-4742-96D9-4AD1015F3B60/Derivates/B5E213FF-AD5D-4A6D-BE8A-7AE97AAAA567.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 60 g de beurre doux
- 50 g d'huile de colza
- 200 g d'amandes effilées
- 125 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 5 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 340 g de miel d'acacia
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Baklava doré
25h 25min
Cornes de gazelle
1 Std.
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Briouats
35 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Pain marocain
2h 45min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1 godz. 25 min
Falafels
24h
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min