Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 60 g de beurre doux
- 50 g d'huile de colza
- 200 g d'amandes effilées
- 125 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 5 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 340 g de miel d'acacia
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Pastilla au poulet
1h 10 min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Manaïches au zaatar
2j
Falafels
24h
Fatayers aux épinards
2j 5 menit
Pain marocain
2h 45 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15 min
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50 menit
Cornes de gazelle
1j
Briouats
35 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2j