Baklavas libanais

Baklavas libanais

4.5 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 pièces

Składniki

  • de pâte filo (ou phyllo)
    10 feuilles
  • de beurre doux
    60 g
  • d'huile de colza
    50 g
  • d'amandes effilées
    200 g
  • d'amandes en poudre
    125 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    5 c. à soupe
  • de miel d'acacia
    340 g
  • de cannelle en poudre
    2 c. à soupe
  • d'eau
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 191 kcal / 801 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...