Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de biscuits speculoos
- 500 g de bananes, préalablement coupées en morceaux et congelées à plat
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace maison
- 3 pincées de vanille en poudre
- 60 g de confiture de lait
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1449.2 kJ / 347.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2 Std.
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45 Min
Breizh bowl
13h
Chocolat hot brandy
15 Min
Glace mangue-Passion
12h
Délice au Carambar
2 Std. 30 Min
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
Glace au yaourt et à la menthe
12sa 20 dk
Banana colada
10min
Glace à la pistache
12h
Glace au yaourt, miel et pignon
12 godz. 15 min
Glace au coco
4u.