Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de raisins secs de Smyrne
- 200 g d'eau tiède
- 100 g d'oignons blancs, coupés en quatre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 50 g de vinaigre de vin
- 200 g de tomates, coupées en quartiers
- 200 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 25 g de sucre en poudre
- 1 petit morceau de gingembre frais, râpé (env. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 383 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet aux gombos à la brésilienne
50min
Marinade à la moutarde et au miel
5 Min
Ailerons de poulet marinés
1 Std. 30 Min
Sauce cocktail
10 Min
Sauce soubise
30min
Crabes farcis
1 Std. 15 Min
Cochinita pibil
3h 45min
Tacos aux crevettes et ananas
30min
Sauce barbecue
25 Min
Sauce tomate épicée
25 Min
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25 Min
Veau aux poivrons à la sauce piquante
45min