Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen
TM5 TM6

Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen

4.3 (77 ocen)

Składniki

  • 100 g Lebkuchen, vegan, in Stücken
  • 200 g Schattenmorellen, abgetropft, 8 EL Saft aufgefangen
  • 300 g Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z.B. von Natumi), kalt
  • 2 Pck. Sahnesteif, vegan
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • ¾ TL Lebkuchengewürz
  • 4 EL Mandeln, gehobelt
  • Zimt zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1349 kJ / 322 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy