Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 50 g Wasser, eiskalt
- 2 Eigelb (Kl. M)
Füllung
- 800 g Möhren, geputzt, je nach Dicke längs halbiert
- 1 TL Salz
- 20 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 750 g Wasser
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Eier (Kl. M)
- 150 g Milch
- 150 g Sahne
- 5 Prisen Pfeffer
Nuss-Petersilien-Häckerle
- 25 g Haselnüsse
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- ¼ TL Chiliflocken
- 20 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1693 kJ / 404 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20 min.
Erbsenquiche
1 godz.
Erbsenquiche
1 godz.
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 godz.
Kartoffel-Quiche mit Wirsing
2h 20 min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 godz. 30 min
Gemüsekuchen
1h 10min
Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech
50 min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1h 45min
Quiche mit Ziegenkäse
1h 25min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35 min.