Bulgur-Kichererbsen-Salat
TM6 TM5

Bulgur-Kichererbsen-Salat

4.0 (77 ocen)

Składniki

Dressing

  • 30 g getrocknete Aprikosen, entsteint
  • 200 g Soja-Joghurtalternative natur
  • 100 g Orangensaft
  • 15 g Zitronensaft
  • 20 g Rapsöl
  • ¾ TL Salz
  • ¼ TL Koriander, gemahlen
  • ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
  • 3 Prisen Cayenne-Pfeffer
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Piment

Salat

  • 50 g Mandeln
  • ½ Bund Minze, abgezupft (10 g)
  • 200 g rote Paprika, in Stücken
  • 100 g Möhren, in Stücken
  • 400 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 gestr. TL Salz
  • 200 g Bulgur
  • 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
941 kJ / 225 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
7.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy