Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 30 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 200 g Soja-Joghurtalternative natur
- 100 g Orangensaft
- 15 g Zitronensaft
- 20 g Rapsöl
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Koriander, gemahlen
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 3 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Piment
Salat
- 50 g Mandeln
- ½ Bund Minze, abgezupft (10 g)
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 gestr. TL Salz
- 200 g Bulgur
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Kichererbsensalat
35min
Bunter Quinoa-Salat
50min
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
3h 15 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2u. 45min
Couscoussalat
50min
Auberginen-Bulgur-Salat
1 Std. 30 Min
Kürbis-Taboulé
10min
Curry-Möhren-Nudelsalat
35min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min
Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen
15 Min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min