Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Dosen Kichererbsen (à 240 g)
- 1000 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 200 g Muschelnudeln, klein
- 2 rote Zwiebeln, halbiert
- 15 Stängel Petersilie, glatt, abgezupft
- 50 g Olivenöl
- 8 EL Zitronensaft
- 2 EL Honig
- 1 Salatgurke, geviertelt, entkernt, in schrägen Stücken (1 cm)
- 200 g Feta, zerbröselt
- 2 - 3 Prisen Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2704 kJ / 645 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 Std. 45 Min
Bunter Quinoa-Salat
50 Min
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45 Min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 Min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 Std. 45 Min
Bunter Quinoasalat
50 Min
Kichererbsensalat
15 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 Min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min
Risoni-Salat mit Feta und Oliven
1 Std. 40 Min
Quinoa-Tabouleh
40 Min
Erbsen-Nudel-Salat
2 Std. 15 Min