Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de prunes, dénoyautées et coupées en morceaux
- 100 g de sucre roux
- 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 3888 kJ / 908 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 218 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 25 g
Alternatywne przepisy
Confiture de mirabelles
1h 20min
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Compote poire-rhubarbe
25min
Confiture de cerises
6 Std.
Compotée de fruits d'été aux épices
35min
Compote de pêches et framboises
1h
Confiture de pêches
1h 5min
Compotée de fruits d'été aux épices
45min
Compote coing-pomme-framboise
30min
Confiture de poires
6 Std.
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20min