![Compote de prune à la cannelle Compote de prune à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6E444B5-8A3C-4A8C-A11C-7A5E67AB7F6E/Derivates/41080ffb-a3b0-4387-a55f-dfed47fbd587.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de prunes, dénoyautées et coupées en morceaux
- 100 g de sucre roux
- 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 3888 kJ / 908 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 218 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 25 g
Alternatywne przepisy
Confiture de pêches
1h 5min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6klst
Compotée de fruits d'été aux épices
45 min
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20min
Confiture d'abricots
6klst
Confiture de prunes à l'armagnac
6klst
Compotée de fruits d'été aux épices
35min
Compote de pêches et framboises
1 godz.
Compote coing-pomme-framboise
30 min
Gelée de raisin
6klst
Confiture melon-anis
6klst
Confiture pêche-myrtille
6klst