Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g de tomates bien mûres
- 2 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 2 c. à café rases de sel
- 2 c. à soupe de cassonade
- 8 gousses d'ail, non pelées
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- piment d'Espelette (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 171 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Confiture de pastèque
30min
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture de cerises
6 Std.
Confiture de fraises
6 Std.
Confiture de fruits rouges
1h
Gelée de fruits rouges
2 godz. 45 min
Confiture pêche-myrtille
6 Std.
Gelée et pâte de coing
24h
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Coulis de tomates
35min
Confiture d'abricots
6 Std.
Confiture de figues
1h 30min