![Crème de marrons Crème de marrons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA70964C-2281-40DB-BBA4-0245269BCE6F/Derivates/1DCE600B-DC10-4F56-B9F4-4033FE558594.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur, puis coupée en deux
- 600 g de sucre roux
- 480 g d'eau
- 960 g de châtaignes cuites et pelées
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à café d'agar-agar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4981 kJ / 1172 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 268.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 14.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compote coing-pomme-framboise
30 Min
Confiture de tomates vertes
24hod.
Mousses à la crème de marrons
20 Min
Gelée de coing
1 Std.
Confiture de pastèque
30 Min
Marrons glacés
72 godz.
Gelée de coing et pâte de fruits
72 godz.
Tourte sucrée aux blettes
1h 30min
Gelée et pâte de coing
24hod.
Calissons d'Aix
24hod.
Compote pommes-châtaignes
20 Min
Pâte de coings
1h 45min