Apfelkuchen satt

Apfelkuchen satt

4.8 2.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    320 g
  • Brotbrösel zum Ausstreuen
    2 - 3 EL
  • brauner Zucker
    100 g
  • Zimtstange (3 cm)
    1 Stück
  • Äpfel z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)
    1600 g
  • Zitronensaft (30 g)
    2 EL
  • Zucker
    320 g
  • Eier
    6
  • Mehl
    450 g
  • Backpulver
    1 Päckchen
  • Rum (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 403 kcal / 1687 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...