Apfelkuchen satt
TM6 TM5

Apfelkuchen satt

4.8 (2.1K ocen)

Składniki

  • 320 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 2 - 3 EL Brotbrösel zum Ausstreuen
  • 100 g brauner Zucker
  • 1 Stück Zimtstange (3 cm)
  • 1600 g Äpfel, z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)
  • 2 EL Zitronensaft (30 g)
  • 320 g Zucker
  • 6 Eier
  • 450 g Mehl
  • 1 Päckchen Backpulver
  • 20 g Rum (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1687 kJ / 403 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy