Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Milch250 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker75 g
-
Ei1
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Meersalz1 TL
-
Butter weich, in Stücken75 g
-
Wasser1 EL
-
Hagelzucker20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
635 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Streuselzopf
1 godz. 30 min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 godz. 30 min
Hefezopf
2 godz. 30 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Schwäbische Flachswickel
45 min
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Amerikaner
2 godz.
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 godz. 40 min