Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Meersalz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 1 EL Wasser
- 20 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 635 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2 godz. 20 min
Hefezopf
2h 30min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 godz. 30 min
Amerikaner
2h
Dinnete
2h
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min
Schwäbische Flachswickel
45 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1sa 55 dk
Weckmänner (Stutenkerle)
1h 40min