Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Milch250 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker75 g
-
Ei1
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Meersalz1 TL
-
Butter weich, in Stücken75 g
-
Wasser1 EL
-
Hagelzucker20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
635 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schwäbische Flachswickel
45 Min
Hefezopf
2 Std. 20 Min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 Std. 30 Min
Spätzle
30 Min
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Osterkränzchen
1 Std. 30 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Streuselzopf
1 Std. 30 Min
Amerikaner
2 Std.
Hefezopf "Take five"
2 Std. 20 Min
Dinnete
2 Std.
Weckmänner (Stutenkerle)
1 Std. 40 Min