Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
Teig
-
Mehl230 g
-
Olivenöl30 g
-
Wasser120 g
-
Salz¼ TL
Belag und Fertigstellung
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Crème fraîche200 g
-
Sahne30 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat1 Prise
-
Schinkenwürfel mager100 g
-
Butter zum Einfetten
-
Schnittlauch in feinen Röllchen, zum Bestreuen½ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2069 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 10 min
Pizzateig
1 godz.
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Pizzaschnecken
35 min
Rom - Pizzataler
1 godz. 30 min
Pizzaschnecken
1 godz. 20 min
Couscous-Möhren-Patties
45 min
Flammkuchen, klassisch
1 godz.
Flammküchlein
1 godz. 20 min
Käse-Salami-Twister
1 godz. 50 min
Kräuter-Zupfbrot
2 godz. 20 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min