
Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
Teig
-
Mehl230 g
-
Olivenöl30 g
-
Wasser120 g
-
Salz¼ TL
Belag und Fertigstellung
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Crème fraîche200 g
-
Sahne30 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat1 Prise
-
Schinkenwürfel mager100 g
-
Butter zum Einfetten
-
Schnittlauch in feinen Röllchen, zum Bestreuen½ Bund
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
494 kcal /
2069 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
2.5 g