Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 400 g di polpa di pomodoro
- 4 spicchi di aglio in camicia
- 4 filetti di acciuga sott'olio a pezzi piccoli
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 16 olive taggiasche, preferibilmente in salamoia
- 1 pizzico di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pasqualina
2 Std. 5 Min
Faraona delle feste con arance e castagne
2 Std. 30 Min
Pandolce genovese
1h 30min
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2 Std. 30 Min
Latte fritto genovese
5u. 40min
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Pane multicereali
17 Std. 30 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Brandacujun
45 Min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Panissa
45 Min