Sardenaira alla sanremasca

Sardenaira alla sanremasca

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 200 g di acqua
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di zucchero
  • 25 g di lievito di birra fresco
  • 300 g di farina tipo 00
  • 200 g di farina manitoba
  • 10 g di sale
Terminare la preparazione
  • 400 g di polpa di pomodoro
  • 4 spicchi di aglio in camicia
  • 4 filetti di acciuga sott'olio a pezzi piccoli
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
  • 16 olive taggiasche preferibilmente in salamoia
  • 1 pizzico di origano secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.6 g
Kalorie 1577 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 17 g
Węglowodany 50.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...