Urządzenia i Akcesoria
Aubergine Caviar (Moutabel)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
Tahini
-
sesame seeds300 g
-
sesame oil50 g
Aubergine Caviar
-
aubergine (1 large aubergine)500 g
-
mint leaves5
-
fresh parsley cut in pieces1 bunch
-
lemon juice20 g
-
yoghurt2 Tbsp
-
olive oil3 Tbsp
-
garlic clove1
-
fine sea salt2 pinches
-
tomatoes diced40 g
-
green pepper diced80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
879 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Fish tagine with tahini
1 godz. 15 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 godz.
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Hollandaise sauce
15 min
Tuna Tapenade
5 min
Houmous
13 godz. 30 min