Urządzenia i Akcesoria
Empress Rice with Crème Anglaise
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
-
whole milk350 g
-
caster sugar80 g
-
pudding rice50 g
-
lemon finely grated zest only1
-
jelly cubes (quarter of one 135 g pack)3
-
vanilla pod seeds only1
-
egg yolks from medium eggs3
-
milk250 g
-
gelatine leaves4
-
whipping cream200 g
-
candied cherries diced (3 mm), soaked in Kirsch for 1 hour15 g
-
candied angelica diced (3 mm), soaked in Kirsch for 1 hour15 g
-
Kirsch20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 portions
Białko
46 g
Kalorie
9252 kJ /
2214 kcal
Tłuszcz
122 g
Węglowodany
199 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème Pâtissière
15 min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1 godz.
Mushroom and Parmesan Risotto
40 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Crab Briks
35 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Crusted Pâté (Spain)
10 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Apple and Blackcurrant Pie
2 godz.
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min