Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g Speculoos biscuits
- 10 g unsalted butter
Lemon Curd
- ½ lemon, peeled, quartered and deseeded
- 35 g butter
- 65 g caster sugar
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
Swiss Meringue
- 60 g caster sugar
- 2 egg whites, from medium eggs
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682 kJ / 641 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
Alternatywne przepisy
Profiteroles
2h 15min
Chocolate mousse
3h 20min
Sabayon
15 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 Min
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Tiramisu Cheesecake - Cheesecake al tiramisu
11h 30min
Banoffee Brazilian Pavé
1h 25min
Profiteroles
2h 15min
Béchamel Sauce
15 Min
Coconut Cake
1u. 20min
Chocolate Soufflé with Orange
45 Min