Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g Speculoos biscuits
- 10 g unsalted butter
Lemon Curd
- ½ lemon, peeled, quartered and deseeded
- 35 g butter
- 65 g caster sugar
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
Swiss Meringue
- 60 g caster sugar
- 2 egg whites, from medium eggs
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682 kJ / 641 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Meringue Stack
7h 30 min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6h
Panna Cotta
6h 15 min
Passion Fruit Soufflé
35min
Tiramisu Cheesecake - Cheesecake al tiramisu
11h 30min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Mini Choux with Strawberries
2h 10min
Crème Pâtissière
15 Min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9h
Lemon and white chocolate lava cakes
30min