Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de cebolla en cuartos
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 500 g de contramuslo de pollo sin piel ni hueso en tiras
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 50 g de harina de trigo
- 200 g de caldo de pollo
- 100 g de foie mi-cuit de pato en trozos
- 24 placas de canelones
Salsa bechamel
- 50 g de mantequilla
- 50 g de harina de trigo
- 750 g de leche
- ½ cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2813 kJ / 673 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de galets rellenos de foie
1h 45min
Coca de chipirones y boletus al ajillo
40min
Canelones de San Esteban con pularda y pollo
1h
Canelones
13h 30 min
Quiche Lorraine
50min
Mandonguilles de abadejo
1h
Berenjenas rellenas mallorquinas
2h 10min
Canelones de carrilleras con setas
2h
Moussaka griega
1 godz. 5 min
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1h 45min
Canelones de pollo con salsa de piquillo
2h 10min
Canelones con ceps al foie
2 Std. 50 Min