Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Bohnenkraut, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 40 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
-
360
g Salsiccia
lub 360 g Bratwurst, roh, grob - 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g grüne Bohnen, halbiert
- 500 g passierte Tomaten
- 1 Dose weiße Riesenbohnen (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
- 10 Oliven, grün, entsteint
- 3 TL Honig
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 4 Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2138 kJ / 512 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italienischer Linseneintopf
1j
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1j
Bohnensuppe mit Nudeln
40 min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1j
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1j
Dicke-Bohnen-Chorizo-Eintopf
50 menit
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 min
Bunte Bohnensuppe
50 menit
Boeuf Bourguignon
9 Std. 30 Min
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1h 10 min
Dreierlei Linsensüppchen
50 menit
Herbstliche Minestrone
1j 20 menit