Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Kartoffeln, in Stücken
- 300 g Porree, 150 g in groben Stücken, 150 g in Ringen (5 mm)
- 50 g Butter
- 80 g Weißwein
- 800 g Fischfond
- ¾ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 200 g Makrelen, geräuchert (Pfeffermakrelen)
- 200 g Sahne
- 3 TL körniger Senf
- 2 EL Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 510 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Forellencremesuppe
40min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40min
Nordische Minestrone
30min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Fencheleintopf
35min
Bloody Mary Suppe
25min
Tomaten-Fisch-Suppe
35min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Mallorquinische Fischsuppe
35min