Urządzenia i Akcesoria
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
50 g rodzynek
-
70 g mąki pszennej
-
125 g mleka
-
1 łyżka masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżka cukru pudru plus dodatkowa ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
104.2 mg
Białko
12.6 g
Kalorie
1576.9 kJ /
376.9 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Racuchy z jabłkami
35 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min