
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 50 g rodzynek
- 70 g mąki pszennej
- 125 g mleka
- 1 łyżka masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 łyżka cukru pudru, plus dodatkowa ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1576.9 kJ / 376.9 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 104.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet cesarski
25 Min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 Min
Omlet biszkoptowy
10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h
Placki bananowe
30 Min
Placki z serka wiejskiego
30 Min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 Min
Bananowa kasza manna
20 Min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min