
Urządzenia i Akcesoria
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
jajka2
-
rodzynek50 g
-
mąki pszennej70 g
-
mleka125 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia1 łyżka
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do podania1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.9 kcal /
1576.9 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
104.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serkiem
45 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.