
Urządzenia i Akcesoria
Czebureki
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 sztuk
Składniki
Farsz:
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
500 g wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto:
-
300 g wody
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¾ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
1 żółtko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
297.8 kcal /
1246.8 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pielmieni
1 godz. 10 min
Pierogi z mięsem
1 godz.