Czebureki

Czebureki

4.5 164 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 sztuk

Składniki

Farsz:
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
    500 g
    500 g baraniny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka
    1 łyżka tymianku, suszonego
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
Ciasto:
  • wody
    300 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • cukru
    ¾ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
    350 g
  • żółtko
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 297.8 kcal / 1246.8 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...