
Urządzenia i Akcesoria
Czebureki
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 sztuk
Składniki
Farsz:
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)500 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Ciasto:
-
wody300 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
-
cukru¾ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia350 g
-
żółtko1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
297.8 kcal /
1246.8 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
1.3 g