Czebureki
TM5 TM6

Czebureki

4.6 (48 ocen)

Składniki

Farsz:

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 250 g wołowiny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
    lub 250 g baraniny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (pa
  • 250 g wołowiny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
    lub 250 g baraniny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
    lub 1 łyżka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto:

  • 300 g wody
  • 30 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ¾ łyżeczki cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
  • 1 żółtko

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1246.8 kJ / 297.8 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
28.6 g
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy