
Urządzenia i Akcesoria
Kołduny litewskie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
50 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody130 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
mąki pszennej300 g
-
soli¼ łyżeczki
Farsz
-
wołowiny np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów75 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego2 - 3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
33.4 kcal /
139.8 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
4.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
69.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska