Kołduny litewskie

Kołduny litewskie

4.3 71 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
50 sztuk

Składniki

Ciasto
  • wody
    130 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
Farsz
  • wołowiny np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
    250 g
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów
    75 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • majeranku, suszonego
    2 - 3 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 33.4 kcal / 139.8 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 69.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...