Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g blanched almonds
- 20 - 30 g sugar, to taste
- 3 Tbsp fresh parsley leaves
- 3 Tbsp fresh coriander leaves (opcjonalnie)
- 200 g onions, halved
- 1 pinch saffron
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 600 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 50 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 3 medium eggs
- 8 sheets filo pastry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2471 kJ / 590 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Persian Love Cake
1 godz. 15 min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6hod.
Persian Chicken and Rice
1h 35min
Spinach Fatayers
2h
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Moroccan harira and chicken soup
1h
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Monkfish and prawn soup
1h
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Venezuelan Shredded Chicken with Arepas
40 min