Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 jar
Składniki
-
dried red chillies deseeded (see tip)40 g
-
water hot, for soaking
-
cumin seeds2 Tbsp
-
coriander seeds2 Tbsp
-
fine sea salt2 Tbsp
-
garlic cloves6
-
olive oil depending on consistency4 - 5 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
12 g
Kalorie
2902 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pilau Rice
30 Min
Turmeric and Onion Bread
2 Std. 45 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Stuffed Moroccan Breads
2 Std. 45 Min
Ras el Hanout
15 Min
Chickpea Sundal
6 Std. 45 Min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 Std. 25 Min
Garam Masala
10 Min
Kashmiri Rice
30 Min
Lebanese Spiced Flatbread
3 Std. 20 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Sumac and Tahini Houmous
10 Min