Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 jar
Składniki
-
dried red chillies deseeded (see tip)40 g
-
water hot, for soaking
-
cumin seeds2 Tbsp
-
coriander seeds2 Tbsp
-
fine sea salt2 Tbsp
-
garlic cloves6
-
olive oil depending on consistency4 - 5 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
12 g
Kalorie
2902 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pilau Rice
30 min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 godz. 25 min
Harissa
25 min
Pilau Rice
40 min
Madras Curry Powder
5 min
Garam Masala
10 min
Kashmiri Rice
30 min
Sesame Biscuits
1 godz. 15 min
Seekh kebabs
50 min
Lemon Chermoula Marinade
15 min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1 godz.
Lebanese Spiced Flatbread
3 godz. 20 min