Kashmiri Rice
TM6 TM5 TM31

Kashmiri Rice

4.5 (26 ocen)

Składniki

  • 350 g basmati rice
  • 3 cardamom pods
  • 3 cloves
  • 1 cinnamon stick
  • 1 tsp ground turmeric
  • 1 pinch saffron threads
  • 30 g oil
  • 3 garlic cloves
  • 800 g water
  • ½ tsp fine sea salt
  • 100 g onions, quartered
  • 20 g hazelnuts, with skin

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1167 kJ / 279 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy