Kashmiri Rice

Kashmiri Rice

4.6 27 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portion

Składniki

  • basmati rice
    350 g
  • cardamom pods
    3
  • cloves
    3
  • cinnamon stick
    1
  • ground turmeric
    1 tsp
  • saffron threads
    1 pinch
  • oil
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • water
    800 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • onions quartered
    100 g
  • hazelnuts, with skin
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279 kcal / 1167 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...