Urządzenia i Akcesoria
Mussels Mariniere
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
olive oil20 g
-
leeks white parts only, sliced (1 cm)170 - 200 g
-
white wine, dry250 g
-
water200 g
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme leaves2 sprigs
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper to taste2 - 3 pinches
-
fresh mussels cleaned800 - 1000 g
-
fresh parsley chopped, for garnishing
-
lemon cut in quarters, for drizzling
-
baguette sliced, for serving
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
949.1 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1331 kJ /
318.1 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Curry (Filipino Style)
35 Min
Browned Pork Rice
1 Std.
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 Min
Frozen Yoghurt Bark
6 Std. 10 Min
Coconut Prawn Soup
45 Min
Pears in Orange Syrup
30 Min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 Min
Broccoli and Cauliflower Salad (Surówka brokułowo-kalafiorowa)
5 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.