Mussels Mariniere

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • leeks white parts only, sliced (1 cm)
    170 - 200 g
  • white wine, dry
    250 g
  • water
    200 g
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves
    2 sprigs
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    2 - 3 pinches
  • fresh mussels cleaned
    800 - 1000 g
  • fresh parsley chopped, for garnishing
  • lemon cut in quarters, for drizzling
  • baguette sliced, for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 318.1 kcal / 1331 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 949.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...