Wersje kompatybilne
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 2 tl zout
- 1 ½ tl basterdsuiker
- 2 el melk
-
15
g verse gist, verkruimeld
lub 2 tl gedroogde gist - 1 el water, warm
- 300 g bloem
- 3 eieren, medium (53-63 g)
- 200 g ongezouten boter, op kamertemperatuur, in blokjes (1 cm)
Vulling
- 60 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 50 g mozzarella
- 2 teentjes knoflook
- 200 g buikspek, ontbeend, ontveld, in stukken (2 cm)
- 1 el olijfolie
- 100 g venkel, in dunne schijfjes
- 200 g snijbiet, in stukken (2 cm)
- 200 g water
- 1 el verse dille, fijn gehakt (opcjonalnie)
- ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
Samenstelling
- bloem, om te bestrooien
- 80 g verse geitenkaas, verkruimeld
- 1 ei
- 1 el melk
- 2 - 3 el zonnebloempitten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 328.5 kJ / 78.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min
Pitabrood
2h
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Brak ocen
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15min
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Simit - Turkse sesam bagel
2h 10 min
Gozleme
1h 40min
Kalfszwezerik met lente-uien
Brak ocen
Glühwein
15min
Volkoren hamburgerbroodjes
2h 50min
Tex-mexburger
4h 25 min
Halloween broodjes
Brak ocen