Cinghiale ai frutti di bosco

Cinghiale ai frutti di bosco

4.1 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 700 g di carne di cinghiale a tocchi (3-4 cm)
  • 2 spicchi di aglio schiacciati
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 5 chiodi di garofano
  • 400 g di vino rosso corposo tipo Barbera
  • 60 g di sedano a pezzi (2 cm circa)
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 50 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 50 g di pancetta di maiale a cubetti
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro
  • 1 rametto di rosmarino gli aghi lavati ed asciugati
  • 100 g di funghi porcini freschi puliti e a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di brodo vegetale
  • 5 grani di pepe nero
  • 150 g di mirtilli freschi, lavati
  • 100 g di ribes rosso fresco, lavato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.2 g
Kalorie 1151 kJ / 275 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...