Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g azeite
- 1 lima (raspa e sumo)
- 20 g coentros, mais q.b. picados p/ guarnecer
- ½ malagueta verde (opcjonalnie)
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 250 g arroz agulha
- 400 g lombo de salmão s/ pele
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2853 kJ / 681.9 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 656.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1h
Salmão a vapor com molho agridoce
40 Min
Arroz de tamboril
40 Min
Filetes com molho de mostarda com batatinhas novas e ovos escalfados
50 Min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30 Min
Arroz de coco e lima com filetes de peixe-espada
25 Min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1h
Pescada com legumes ao vapor
50 Min
Salmão com batata nova e legumes de verão
35min
Lombinhos de pescada com alho e coentros e batatinhas
35min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40 Min
Arroz de pescada com alho-francês
35min