Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g azeite
- 1 lima (raspa e sumo)
- 20 g coentros, mais q.b. picados p/ guarnecer
- ½ malagueta verde (opcjonalnie)
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 250 g arroz agulha
- 400 g lombo de salmão s/ pele
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2853 kJ / 681.9 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 656.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bifes de atum de cebolada
1h 5min
Perna de peru com puré de maçã
11 godz. 30 min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40 Min
Lombinhos de pescada com alho e coentros e batatinhas
35 Min
Sopa e salmão com arroz
45 Min
Salmão a vapor com molho agridoce
40 Min
Arroz basmati de alho e salsa
25 Min
Mexilhões com caril de abacaxi e arroz de coentros
1 Std.
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Arroz de pescada com alho-francês
35 Min
Esparguete de açafrão com peixe
50 Min
Arroz de coco e lima com filetes de peixe-espada
25 Min