Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 100 g cebola
- 30 g azeite
- 130 g cogumelos Paris cortados em lâminas
- 200 g arroz carolino
- 50 g vinho branco
- 450 g caldo de legumes líquido (ver dica)
- 50 g polpa de tomate
- 50 g tomate cortado em cubos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g curgete cortada em cubos pequenos
- Manjericão picado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1198.9 kJ / 286.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 84.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com espinafres e bechamel de amêndoas
8 Std. 30 Min
Risoto de legumes
40 Min
Cuscuz de legumes com lombo de salmão e molho de curcuma
50 Min
Caril de cogumelos
20 Min
Farfalle com curgete e limão
45 Min
Penne mediterrânico
50 Min
Massa com cogumelos e bacon
50 Min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Cuscuz de Legumes
25 Min
Arroz selvagem com curgete e alho-francês
40 Min
Tagliatelle com cogumelos e cebola
25 Min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40 Min