Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g feijão-verde cortado em juliana
- 6 ovos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 750 g tomate maduro cortado em pedaços
- 750 g água
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês
40 min
Sopa do campo
40 min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 min
Aveludado de agrião
35 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min