Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 5 g salsa
- 30 g azeite
- 150 g polpa de tomate
- 500 g carne picada
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 150 g vinho branco
Arroz
- Manteiga q.b. p/ untar
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g arroz carolino
Montagem
- 240 g iogurte natural
- 1 c. sopa de mostarda
- 2 gemas de ovo
- 10 g concentrado de tomate
- ½ c. chá de sal
- Romã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3444.2 kJ / 823.2 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1700.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laços com carne picada e linguiça
45min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Empadão de carne
1 Std. 20 Min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Lasanha
50min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 godz. 5 min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1h 40min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1 Std.
Empadão de arroz e carne
1 Std. 15 Min
Bacalhau com natas
40min