Empadão de arroz

Empadão de arroz

4.4 97 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 doses

Składniki

Recheio
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • salsa
    5 g
  • azeite
    30 g
  • polpa de tomate
    150 g
  • carne picada
    500 g
  • cominhos
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • folha de louro
    1
  • vinho branco
    150 g
Arroz
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • água
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • arroz carolino
    350 g
Montagem
  • iogurte natural
    240 g
  • mostarda
    1 c. sopa de
  • gemas de ovo
    2
  • concentrado de tomate
    10 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • Romã q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 823.2 kcal / 3444.2 kJ
Białko 31.9 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 1700.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...