Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari interi piccoli, puliti
- 200 g di vino bianco secco
- 800 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 300 g di canocchie, pulite
- 20 g di aceto
- 2 cucchiaini di sale
- 200 g di acqua calda
- 1 bustina di zafferano
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2289.8 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 godz. 5 min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Insalata di mare con salsa allo yogurt e ravanelli
1 Std. 20 Min
Coda di rospo all'andouille
1 Std. 20 Min
Zuppa di crostacei e seppie
1 Std.
Minestrone, rollè di maiale con verdure, tortini ai lamponi e muffin
1h 40min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalà al forno con broccoli
1 Std. 30 Min
Tagine di rana pescatrice
1 godz. 5 min
Cacciucco
1 Std. 20 Min