Carottes rôties au thym et à la menthe (avec le Peeler)

Carottes rôties au thym et à la menthe (avec le Peeler)

3.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • d'ail en poudre
    ¼ - ½ c. à café
  • de poudre de paprika
    ¼ c. à café
  • de sel
    ¼ c. à café
  • du poivre noir moulu selon vos goûts
  • de carottes de gros calibre, en morceaux uniformes (5 cm)
    800 g
  • d'eau
    1110 g
  • des feuilles de menthe fraîche pour garnir
  • des feuilles de thym frais pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 145.1 kcal / 607 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 293.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...