Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 ramitas de perejil fresco (solo las hojas limpias y secas)
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolla en juliana
- 30 g de aceite de oliva
-
100
g de salsa de tomate
lub 100 g de tomate frito - 500 g de repollo liso verde en juliana
- 200 g de patata en dados
- 800 g de caldo de pollo
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de repollo, queso y beicon
45 min
Sopa de judías blancas y verduras
40 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Sopa juliana con verduras frescas
40 min
Repollo salteado
25 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Sopa de coliflor y romanescu con calabaza
45 min
Sopa a la riojana
45 min
Potaje de repollo con restos del cocido
40 min
Acelgas con tomate
30 min
Sopa de los hortelanos
30 min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25 min